« Nukkuu pois | Pääsivu | Femmaa taas »

torstai, 04 lokakuu 2007

Kommentit

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

b.

Mulla on väliseinä voimakkaasti vasemmalle vinossa, taisi vioittua pikkukersana kun temmelsin klyyvarini kahtia. Auttaisikohan mullakin krooniseen nuhaan leikkaus? Mitä sellainen maksaa?

Riipii olla suurimman osan ajastaan hengitysvammainen.

Miina

Mä olin joskus vuosia sitten sellaisessa nenän väliseinän korjausleikkauksessa, kun toisessa sieraimessa oli joku rustolärpäke vähän häiritsevästi tiellä. Kyllä tukkoisuus siitä jonkin verran hellitti, eli siitä oli hyötyä.

Ei se ollut mikään isokaan operaatio. Hurjalta tosin vaikutti, kun siinä vedettiin vaan käytännössä jollain taltalla ja vasaralla ylimääräiset rustot pois. Kunnon mömmöt kyllä onneksi lievittivät kivut, joten pahalta ei juuri tuntunut. Jossain määrin tukalaa oli pitää nenässä päiväkausia isoa tamponia.

Homma hoitui ihan Korvaklinikan päiväpolilla, ja siitä tuli vain se parin kympin poliklinikkamaksu sekä sitten päälle jotain kipulääkekuluja. Saikkua tuli muistaakseni 1-2 viikkoa.

Varmaankaan operaatio ei ole kaikille juuri samanlainen, mutta ajattelin nyt tästä kertoa, kun näyttää joitakuita aihe kiinnostavan...

Alceste

Eilen googlaillessa löytyi vain tarinoita kivusta ja särystä muttei hinnasta, mutta tuohan selittää sen. Tattis Miina, täytynee lähiaikoina varata aika asiaankuuluvalle lekurille.

Almamaria

Varmaksi en voi sanoa, mutta veikkaan että nykyään väliseinän muokkaus (tmp:septoplastia, dg:deviatio septi nasi) tehdään pääsääntöisesti päiväkirurgisena toimenpiteenä. Tuolloin hinta on julkisella puolella 72 euroa. Paikallispuudutus, tarvittaessa kipulääkettä ja/tai rentouttavaa lääkettä suoneen. Jos rustoa muokataan kunnolla, laitetaan sen tueksi pari silikonilevyä jotka ommellaan parilla ompeleella kiinni (nenän SISÄpuolelle) ja ne poistetaan korvalääkärin toimesta n.10-12 päivän kuluttua. Varaudu välttämään saunomista, kovaa fyysistä ponnistelua ja alkoholia + kuumia juomia/ruokia (kahta viimeistä pari päivää leikkauksesta) vuodon takia.
Korvaako teillä työpaikka yksityislääkärikäynnit? Jos korvaa, niin kannattaa tosiaan mennä suoraan korva/nenä/kurkkulääkärille. Vältät "ylimääräisen" käynnin yleis/työpaikkalääkärillä, joka kirjoittaa lähetteen erikoislääkärille. B:lle samat neuvot, käy näyttämässä nokkaasi. Siellä voi olla polyyppejakin, jotka vaikeuttavat hengitystä.

Pahoittelen lootan tukkimista, olen vain aina niin innoissani kun voin kertoa jotain mistä tiedän (säälittävää) ja siitä on jollekin ehkä jopa apua.

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Caveat lector

  • Nih
  • Älä osta rikottuja tuotteita

Viimeksi luettua

LibraryThing