« Jaa! Ei! Unessa! | Pääsivu | Silmä netissä »

maanantai, 16 huhtikuu 2007

Kommentit

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Doora

Pomollasi taitaa olla homma ihan kateissa. Pomon ensisijainen tehtävä on huolehtia siitä että koodareilla on mahdollisimman hyvät työolosuhteet. Ensin nakitetaan lisää hommia(joista ei ole sovittu, liekö myöskään plänätty?) ja kun yllättäen niitä ei ehdi tehdä, käsketään jäämään ylitöihin... logiikka?

Mitenhän lienee testauksen ja laadunvarmistuksen laita näissä "pikku jutuissa.."

Tästä onkin hyvä lähteä seuraavassa palautekeskustelussa.

Koitahan jaksaa, epäpätevät pomot osaavat olla maailman rasittavimpia, eivätkä he yleensä edes tajua sitä itse.

Alceste

Joo. Nyt täytyy sen verran selkäänpuukottaa työpaikkaani että pitää ilmaista ettei kenelläkään ole homma aivan ei-kateissa. Hommia tulee kolmelta projektipäällikkö-tason ihmiseltä, mistään ei näe koostetta siitä mitä on työn alla (josta viisas ihminen voisi jo päätellä ettei koodarille N varmaan kannata laittaa kahdeksatta prioriteetti ykkösen hommaa), eikä yksikään speksi ole ollut sellainen, josta en olisi joutunut kyselemään useita lisäkysymyksiä.

Testauksesta en edes tiedä, hyvä kun ehdin omat hommani vilkaista läpi etteivät ne nyt suorastaan savua puske, ennen kuin ilmoitan sen olevan testausvapaa.
Joo. Palautekeskustelussa tulee varmaan avauduttua, mutta enpä usko että siitä on mitään hyötyä.

Doora

Sittenhän voit laittaa projektipäälliköt tappelemaan keskenään kun listaat kaikki "top" prioriteetti hommat ja kysyt että mitäs näistä vanhoista jätetään tekemättä jos uusia nakkeja tulee. Jos näillä projektipäälliköillä ei ole keskinäistä nokkimisjärjestystä, voi lopputulos olla aika mielenkiintoinen.

Omassa tiimissäni olen pitänyt tiukasti linjan että projektipäälliköt eivät nakita kenellekään mitään suoraan, vaan kaikki minun eli tiiminvetäjän kautta. Ovat oppineet tavoille ja epämääräisiä huonosti speksattuja ja ei niin tärkeitä pyyntöjä tulee nykyään huomattavasti vähemmän. Samalla toki tiiminvetäjä saa nipottajan maineen, mutta se on myös niitä ammatinvalintakysymyksiä ;-)

Alceste

Oliskin tiiminvetäjä. Tai edes tiimi. Huok.

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Caveat lector

  • Nih
  • Älä osta rikottuja tuotteita

Viimeksi luettua

LibraryThing