« Naks | Pääsivu | Lainattua matskua »

keskiviikko, 21 maaliskuu 2007

Kommentit

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Janka

Kofeiinille syntyy toleranssi pitkään käytettynä samalla lailla ja kai vähän helpomminkin kuin lähes kaikille muillekin päihteille, eli saman vaikutuksen aikaan saamiseksi vaaditaan suurempi annos. Valitettavasti tämä ei välttämättä tarkoita, että myös samojen haittavaikutusten saamiseksi tarvitaan isompi annos, vaan voi tarkoittaa haittavaikutusten lisääntymistä kun annos kasvaa.

Alceste

Meh. Täytynee kesälomalla vähentää että saa taas ensi talvena maksimihyödyn irti.

Stello

Mä en ole ikinä tuntenut minkäänlaista piristävää oloa, vaikka olen juonut ns. saavitolkulla kahvia / espressoa / tms. (Vatsa tosin virkistyy enemmän kuin tarpeeksi, huoh..)

Vain kofeiinitableteista huomaan hiukan piristävää vaikutusta, mutta niitäkin on otettava ainakin tuplasti se max. päiväannos. (Ja taas vatsa huutaa..)

Juon kahvia vaan maun takia =D

Nimim. immuuni?

Alceste

Kofeiinitabut ei ole muhun ikinä purrut, silloin joskus kun niitä tuli otettua (intissä lähinnä) niin ei siinä päiväannosta katseltu, niitä otettiin lähinnä kourallinen.
Hmm. Kaipa tästä voisi jotain päätellä. Jos jaksaisi eikä väsyttäisi. Toimistoltakin on kahvimaito lopussa taas.

Miina

Kyllä kofeiiniinkin tosiaan voi syntyä toleranssi, kuten muihinkin päihteisiin. Ja joillakin toleranssi voi synnynnäisesti olla suuri, kun taas toiset ovat erityisen herkkiä sen vaikutuksille.

Itse olen kerran vuosia sitten onnistunut vetämään oikein kofeiiniöverit, kun kaveri tuputti kofeiinitabletteja koko ajan lisää, etten olisi vielä kuukahtanut parin päivän juhlinnan jäljiltä.

No, niinhän siinä sitten kävi, että minua vietiin terveyskeskuksesta Meilahteen, koska Myrkytyskeskuksessa olivat sitä mieltä, että noilla annoksilla kofeiinin puoliintumisaikakin oli pidentynyt niin, että oireet voisivat jatkua päiväkausia. Onneksi selvisin säikähdyksellä, sillä tuloksena oli lähinnä todella paha paniikkikohtaus.

Hävetti kyllä niin pirusti, kun joutui ambulanssimiehille selostamaan, mitä on tullut tyhmyyksissään tehneeksi. Ja seuraavana päivänä aloitin sopivasti uuden duunin huumetutkimuksen parissa. Oli vähän nihkeää, kun kahvipöydässä tarjottiin kahvia. Eihän siihen uskaltanut koskea, mutta eipä liioin viitsinyt heti kertoa uusille duunikavereille, että toivutaan tässä juuri kofeiiniövereistä...

Alceste

Miinahan on oikein seikkailijaluonne *virn*

Mä olen pikkuisen taipuvainen olettamaan että meikäläisellä on luonnostaan normaalia suurempi toleranssi. Stellon mainitsema "piristävä olo", josta saa aina lukea, on nimittäin sellainen jota en muista kokeneeni.
Täytyypä tehdä ihmiskokeita.

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Caveat lector

  • Nih
  • Älä osta rikottuja tuotteita

Viimeksi luettua

LibraryThing