« Silmät kiinni | Pääsivu | Suihk suihk »

tiistai, 05 joulukuu 2006

Kommentit

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

sunnie

Noista kahdesta versiosta kyllä taas huomaa, miten saman asian voi uutisoida niin monella tapaa..

Itse asiasta: tuo lääkkeiden löytyminen kotoa tuskin tosiaan liittyy SSRI-lääkkeisiin, vaan korkeintaan nykyajan muuten lepsumpaan lääkkeiden määrämiseen. Esimerkkinä tuttava, joka oli jo kerran yrittänyt itsemurhaa lääkkeillä. Senkin jälkeen hänelle määrättiin joka viikko uusia masennus-, uni- ja rauhoittavia lääkkeitä, kun edelliset eivät auttaneet (vaikka masennuslääkkeiden tiedetään alkavan vaikuttaa melko hitaasti...).

Itse pidän uskottavampana selityksenä yhdestä opuksesta lukemaani teoriaa, että suurin itsemurhariski on siinä vaiheessa, kun lääkkeet alkavat vaikuttaa sen verran, että pahin väsymys ja saamattomuus häviävät, mutta elämänhalu ja -usko eivät vielä ole palanneet. Silloin jaksaakin vahingoittaa itseään, toisin kuin ehkä ilman lääkitystä, jolloin ei pääse edes sängystä ylös. Mikä sitten olisi ero vanhoilla ja uusilla lääkkeillä? Vanhat ainakin väsyttävät ihan eri tavalla kuin uudet. Tietysti voi myös miettiä, onko yleisesti hoitokulttuuri ollut aikaisemmin erilainen.

A.G.

Itse pidän uskottavampana selityksenä yhdestä opuksesta lukemaani teoriaa, että suurin itsemurhariski on siinä vaiheessa, kun lääkkeet alkavat vaikuttaa sen verran, että pahin väsymys ja saamattomuus häviävät, mutta elämänhalu ja -usko eivät vielä ole palanneet.
Joo, tähän yhdyn omien kokemusten perusteella.

Mikä sitten olisi ero vanhoilla ja uusilla lääkkeillä?
Hyvä kysymys. En oikein ymmärrä Hesarin kumpaakaan versiota. Tai tätä käsittämätöntä "masennuslääkkeiden ottaminen lisää itsemurhariskiä, mutta vähentää itsemurhia". Eh?

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Caveat lector

  • Nih
  • Älä osta rikottuja tuotteita

Viimeksi luettua

LibraryThing