« MC! DPS! Respec! | Pääsivu | Culling the herd »

maanantai, 20 helmikuu 2006

Kommentit

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Ihmettelijä

En oikein ymmärrä, miksi niitä kuvia pitäisi väkisin vängällä julkaista täällä lehdistössä, kun on nähty mitä siitä seuraa. En nyt alkaisi puhumaan mitään sananvapaudesta, kun jo terve järki sanoo ettei kuvia yksinkertaisesti kannata lähteä julkaisemaan. Olisiko julkaisu mielenosoitusten, pommiuhkausten ja rettelöintien arvoista? Kuvat ovat sitäpaitsi jokaisen nähtävissä internetissä. Niiden julkaiseminen lehdistössä olisi ollut vastuutonta ja itsekästä.

A.G.

Tämä oli sinun mielipiteesi, johon sinulla on oikeus. Se on sitä sananvapautta.

J

Osittain tajuan, miksei kuvia ole lehdissä täällä julkaistu. Mutta sitä en tajua millään, miksi pääministerin pitää mennä pahoittelemaan jossain onnettomilla nettisivuilla julkaisua. Käsittääkseni Suomessa(kin) piti olla se sanan- ja mielipiteenvapaus. Sitäkö pitää mennä pahoittelemaan julkisesti? Hävettää, suututtaa ja kauhistuttaa, miten pääministeri voi noin 5+ miljoonan ihmisen puolesta mennä antamaan lausuntoja, joilla tehokkaasti tehdään tyhjäksi sananvapauden periaatetta. Miksei multa kysytty haluanko pahoitella vai en, mitähäh?

A.G.

J: point.

jukkahoo

Nyt on sitten sananvapautta rikottu kaukana pohjoisessa. Ville Rannan sarjakuva erotti kulttuurilehti Kaltion päätoimittajan.

Näin sanoo Jarmo Papinniemi Parnasso-lehden blogissaan:

Oulussa päätettiin nimittäin antaa potkut Kaltion päätoimittajalle Jussi Vilkunalle, ja samalla oli annettu määräys lehden nettisivujen sulkemisesta.

Näin on Muhammed-jupakka vaatinut ensimmäisen suomalaisen uhrinsa. "Suurilmoittajat" (jollaisia kulttuurilehdellä ei todellisuudessa ole) voittivat, sananvapaus sai turpiin.

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.

Caveat lector

  • Nih
  • Älä osta rikottuja tuotteita

Viimeksi luettua

LibraryThing